Να αποκατασταθεί πλήρως ο δρόμος και η παραλία στο Σαράντη από το επικίνδυνο υλικό και τα υπολεύμματά του

Όπως πληροφορηθήκαμε, τον περασμένο Ιούνιο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χωστίων χρησιμοποίησεένα χρηματικό ποσό «χορηγίας» από εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών για να αναθέσει σε ιδιώτη το στρώσιμο του  παραλιακού δρόμου στην παραλία Σαράντη με αδρανές υλικό.

Όπως αποδείχθηκε από Έκθεση Εξέτασης του Χημείου του Κράτουςαντί για αδρανές υλικότοποθετήθηκε … σκουριά από χαλυβουργεία !!! Το δείγμα που ελέγχθηκε στις αρχές Αυγούστου περιέχειμια σειρά από βαρέα κι επικίνδυνα μέταλλα όπως μόλυβδο και χρώμιοχημικά στοιχεία όπως θείο καιάλλα.

Ούτε λίγο ούτε πολύγια πάνω από δύο μήνες ενήλικοι και παιδιά περπατούσαν και έπαιζαν πάνωσε επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Πέρα από τις κραυγαλέες ευθύνες και τα σοβαρά ερωτηματικά για ποιο λόγο το υλικό δεναπομακρύνθηκε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του περιεχομένου του, το περιστατικό αναδεικνύει τηνανεξέλεγκτη κατάσταση γύρω από τις διάφορες «χορηγίες» και τα «ανταποδοτικά», η πλειοψηφία των οποίωνδε φτάνει καν στα αρμόδια όργανα του Δήμου και δεν ελέγχεται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η δημοτική αρχή, αφού ζήτησε καθυστερημένα από τον Πρόεδρο της Κοινότητας να απομακρύνει τουλικό που στρώθηκε, με πρόσφατη ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι «δεν υφίσταται θέμα για τη δημόσια υγεία».

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο αποποιείται των δικών της ευθυνών για την αμέλεια να μηναπομακρύνεται το επικίνδυνο υλικό τουλάχιστον επί είκοσι μέρες, αλλά προσπαθεί να «καλύψει» και τιςευθύνες όσων το τοποθέτησαν, υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα της συγκεκριμένης ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, το απλό «ξύσιμο» του δρόμου δε διασφαλίζει την πλήρη απομάκρυνση του υλικούπου πατήθηκε, βράχηκε και διαχύθηκε.

Για το λόγο αυτόζητάμε από τη Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες τηςΠεριφέρειας να πραγματοποιήσει ελέγχους όχι μόνο σε ικανό βάθος κάτω από το υλικό που στρώθηκεαλλά και στην παραλία και τη θάλασσαΣτη βάση αυτή να αποκατασταθούν άμεσα και πλήρως τόσο οδρόμος όσο και η παραλία.

Ζητάμε επίσης να μπει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση γύρω από τα περιβόητα«ανταποδοτικά».

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Για να μην γίνει το πρόσωπο προσωπείο

Δε Αυγ 31 , 2020
Κάποιος νέος που είχε κτήματα πλησίασε τον Χριστό και ρώτησε πως θα αποκτήσει την αιώνια ζωή. Ο Χριστός του υπενθύμισε τις εντολές, τις οποίες ο νέος είχε τηρήσει στη ζωή του από μικρός. Μόλις του είπε όμως να πουλήσει όσα έχει και να τα μοιράσει στους φτωχούς, ο νέος έφυγε […]