Δικαίωση της δημοτικής αρχής Ορχομενού και του προεδρείου του ΔΣ μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Κόλαφος για την παράταξη “Συνέπεια και Πράξη” του κου Νταβαλούμη αποτελεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με την καταγγελία που είχαν υποβάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη μη συμμετοχή τους στα Δημοτικά Συμβούλια, καθώς δικαιώνει στον απόλυτο βαθμό την απόφαση του προεδρείου του ΔΣ και της δημοτικής αρχής για τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων του δήμου, μέσω τηλεδιασκέψεων.

Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου τμήματος της αποκεντρωμένης στην καταγγελία – αναφορά σύσσωμης της παράταξης του κ. Γιάννη Νταβαλόυμη σαφώς αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο της πανδημικής κρίσης, ισχύουν στο ακέραιο οι διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 10 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/11.03.2020 Α’) για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων των δήμων και μόνο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας θα αποφασίσουν τη λήξη τους, με ταυτόχρονη λήψη αναγκαίων μέτρων προστασίας.

Αυτό σημαίνει ότι το προεδρείο του ΔΣ και η δημοτική αρχή προέκριναν τον ενδεδειγμένο και απολύτως ασφαλή για τη δημόσια υγεία και τα μέλη του ΔΣ και των επιτροπών του, τρόπο λει-τουργίας των θεσμικών οργάνων του δήμου κόντρα στις μικροκομματικές δικαιολογίες και κο-ντόφθαλμες ιαχές της μείζονος μειοψηφίας.

Η δικαίωση είναι διπλή για το προεδρείο του ΔΣ και τον πρόεδρο Γιάννη Τσιάμη καθώς κίνησε τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ενημέρωσης των υπερκείμενων οργάνων ελέγχου της αυτοδιοίκησης για τις συνεχείς απουσίες των εκλεγμένων συμβούλων της παράταξης “ΣΥ-ΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ”, από τις συνεδριάσεις του ΔΣ.

Συγκεκριμένα στην απόφαση της αποκεντρωμένης επισημαίνεται ότι, “…η συμμετοχή των δη-μοτικών συμβούλων σε όλες τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των επιτροπών που έχουν εκλεγεί , είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική…”, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της παράταξης “ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ” και οι σύμβουλοι που την απαρτίζουν να είναι αντιμέτωποι με πειθαρχικές ποινές όπως προβλέπει το άρθρα 68, 233&234 του Ν.3852/2010.

Συνεχίζουμε, με απόλυτη διαφάνεια σε κάθε μας βήμα, τηρώντας στο ακέραιο τους νόμους που διέπουν τη λειτουργία των δήμων, ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ διατάξεις για την ασφάλεια όλων μας. Υλοποιούμε με συνέπεια το σχέδιο το οποίο δεσμευτήκαμε στους συμπολίτες για την επανεκκίνηση του δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Καθημερινά οι εγγραφές στο ΣΔΕ Ορχομενού ...

Δε Σεπ 7 , 2020
Το  ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Ορχομενού, ένα από τα παλαιότερα σχολεία του θεσμού, ανακοινώνει πως ήδη από την 1η Σεπτέμβρη 2020 μέχρι και το τέλος του μήνα, κάθε απόγευμα 5-8 μμ  στο χώρο του σχολείου πραγματοποιούνται εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και […]