Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται οι αμπελουργοί της Βοιωτίας

Συνάντηση είχε η βουλευτής Γιώτα Πούλου, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στην Τοπική Κοινότητα Άσκρης του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ν. Χολιασμένο, τον γεωπόνο Μ. Πικάση, καθώς και με εκπροσώπους των παραγωγών, και συζήτησε μαζί τους.

Από τα όσα είπαν οι παραγωγικοί εκπρόσωποι οι προτάσεις τους εστιάζονται στα μέτρα τα οποία απαιτούν να λάβει άμεσα η Πολιτεία για την απορρόφηση της παραγωγής, για την διαμόρφωση των τιμών  στα περσινά επίπεδα, καθώς και τη χορήγηση άτοκων δανείων, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα κόστη παραγωγής.

Επίσης, οι παραγωγοί επέκριναν την καθυστέρηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πρόγραμμα της Πρώιμης Συγκομιδής («πράσινος τρύγος»), καθώς και την έλλειψη σχετικής ενημέρωσης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού αντί του Απριλίου ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου, όταν οι αγρότες είχαν ήδη επωμισθεί όλο το οικονομικό βάρος της καλλιέργειας.

Η Βουλευτής δεσμεύτηκε να συντονίσει τις προσπάθειες, από κοινού με τους αμπελουργούς του Δήμου Τανάγρας – Ασωπία, Άρμα, Στεφάνη, Καλλιθέα, Άγ. Θωμάς, Κλειδί – προκειμένου να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

Share...
  • 1
  •  

nea

Next Post

Νέα φυτεία με (215) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, στη Φωκίδα

Δε Σεπ 7 , 2020
Νέα φυτεία με συνολικά (215) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Καλοσκοπής Φωκίδας.   Για τον εντοπισμό της φυτείας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη συγκεκριμένη […]