Έκτακτη σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Βοιωτίας για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «ΙΑΝΟΣ»

Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπειφερειάρχη  Π. Ε.Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά με τη συμμετοχή των  κ. κ.  Μπακούμη Ηλία, Αστυνομικού Δ/ντή, Υποδιευθυντή Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας,  Μαλέρδου Νικολάου,  Υπαστυνόμου  Α’ , Διοικητή Τροχαίας Λιβαδειάς, Ζαμάνη Ιωάννη, Πύραρχου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας, παρουσία της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Βοιωτίας ως ορίζει ο Νόμος.

Ελήφθη ενημέρωση καιρού από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της 114 Πτέρυγας Μάχης και με βάση το μοντέλο των καιρικών φαινομένων αποφασίστηκε:

1)Ενημέρωση με Δελτία Τύπου από την Πολιτική Προστασία της Π. Ε. Βοιωτίας και έκδοση εκτάκτων δελτίων καιρικών φαινομένων τα οποία εστάλησαν και θα σταλούν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς 

2)Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι οι δυνάμεις και ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα με προσωπικό και μέσα που διαθέτει.

3)Ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία  ότι οι δυνάμεις και ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα με προσωπικό και μέσα που διαθέτει και σε περιπτώσεις που θα κριθούν αναγκαίες κάθε στιγμή,  θα πραγματοποιείται ολική ή μερική απαγόρευση κυκλοφορίας και ιδιαιτέρως βαρέων οχημάτων.

Η Πολιτική Προστασία και η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π. Ε. Βοιωτίας, θα αναπτύξει μηχανήματα έργου σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου σε όλο το Νομό Βοιωτίας.

Αποφασίστηκε να ενημερωθούν οι Δήμοι:  Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Θηβών και Τανάγρας για την απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων από  τους παραλιακούς οικισμούς του Κορινθιακού κόλπου , αν και εφόσον το κρίνουν απαραίτητο.

Επίσης οι Δήμοι του Νομού Βοιωτίας να ενημερώσουν πολίτες που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους, αγρότες, μελισσοκόμους κλπ.) των περιοχών τους για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Συνιστούμε στους πολίτες:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί  ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. 

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε στα τηλέφωνα: 112, 100, 199, 1662261029036.

Share...
  • 3
  •  

nea

Next Post

Θετικές εξελίξεις για το φυσικό αέριο στη Θήβα

Πε Σεπ 17 , 2020
Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μάριο Τσάκα και τον Εκτελεστικό Πρόεδρο κ. Βασίλειο Κοτρώνη της Δημόσιας Επιχείρησης δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) είχε συνάντηση εργασίας ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου. Η ΔΕΔΑ θα προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση του υφιστάμενου δικτύου φυσικού αερίου στην Θήβα, που για πολλά έτη παραμένει ανενεργό και ανεκμετάλλευτο, […]