Έκλεισαν την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Θήβας

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί αργά αλλά σταθερά το πρόγραμμά της στον τομέα της υγείας. Με περισσή σπουδή και μεθόδευση οδηγεί σε απαξίωση τις δημόσιες δομές της υγείας με στόχο την διάλυση και τη σταδιακή παράδοση στον ιδιωτικό τομέα. 

Το Νοσοκομείο Θήβας αποτέλεσε έναν από τους πρώτους στόχους. Το σχέδιο εξυφαινόταν εδώ και καιρό, παρά της έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και του προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς και τοπικών φορέων. Αδίστακτοι εν μέσω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης δημιούργησαν τεράστια ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία παραβλέποντας ότι αφήνουν υγειονομικά ακάλυπτο τη Βοιωτία. 

Δυστυχώς στην όλη προσπάθεια συνέβαλαν και τοπικοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι οποίοι προσπαθήσανε με δήθεν προσωπικές παρεμβάσεις να δημιουργήσουν εφησυχασμό στην τοπική κοινωνία και σε όσους ανησυχούσαν. Γνώριζαν από καιρό ότι η παθολογική κλινική λειτουργούσε οριακά και μόνο χάρη στις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού. Ανακάλεσαν την προκήρυξη της προηγούμενης κυβέρνησης για προσλήψεις ιατρών και έτσι αποδυναμωμένο το Νοσοκομείο το οδήγησαν στο μοιραίο. Σε λίγο θα παρουσιάσουν στοιχεία για την επισκεψιμότητά του, (αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα εμφανίσουν όταν η παθολογική θα μένει κλειστή), για να μας πείσουν πως δεν έχει λόγο ύπαρξης και λειτουργίας.

Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να εγκαταλείψουν τα σχέδια που έχουν στο μυαλό τους και να συνδράμουν το Νοσοκομείο Θήβας σε ότι χρειάζεται. 

Απαιτούμε από την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν την κανονική λειτουργία του Νοσοκομείου της Θήβας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Share...
  • 1
  •  

nea

Next Post

«ΟΧΙ στην αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου»

Πε Σεπ 24 , 2020
Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας, συντάσσεται απόλυτα με τα αιτήματα του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων,  για την μη αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου και την επανεξέταση της απόφασης για μετακίνηση δύο (2) γενικών ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο […]