Γ. Ντασιώτης: Με το Κ.Υ Αλιάρτου δεν θα παίξουμε!!!

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη προς τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ., Φώτη Σερέτη για τη μετακίνηση γιατρών από το Κ.Υ Αλιάρτου στο Νοσοκομείο της Θήβας, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η παθολογική κλινική.

Ο κ. Ντασιώτης επισημαίνει: “καθιστώ σαφές πως συντασσόμαστε με τα αιτήματα για την πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων του Νομού, για να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ. Έχουμε κάνει τεράστιο αγώνα να το κρατήσουμε όρθιο και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από αυτή τη θέση.

Η επιστολή Ντασιώτη:

ΠΡΟΣ:

Υπουργείο Υγείας5η Υ.Πε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

Ταχ. Δ/νση: ΜΕΖΟΥΡΛΟ, ΛΑΡΙΣΑΤ.Κ.: 41110 ΛΑΡΙΣ

Α(Υπόψη Διοικητή κου Σερέτη Φώτιου)

ΘΕΜΑ : Αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας ΑλιάρτουΚύριε Διοικητά,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Θηβών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Αυτό αποτελεί σίγουρα μια τραγική υποβάθμιση ενός νοσοκομείου ,που στην ευθύνη του έχει μια εκτεταμένη περιοχή με χιλιάδες κατοίκους, αλλά και μια πολύ μεγάλη βιομηχανική ζώνη.

Εν μέσω πανδημίας,τουλάχιστον, η υπολειτουργία ενός νοσοκομείου, δεν είναι ότι καλύτερο.Ταυτόχρονα με αυτή την είδηση όμως, διαβάσαμε ανακοινώσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων, πως η κλινική θα λειτουργήσει με γιατρούς που θα μετακινηθούν από άλλες δομές, μεταξύ των οποίων δύο (2) από το Κ.Υ. Αλιάρτου.

Δε γνωρίζω ποιες εισηγήσεις υπήρξαν και από ποιούς για αυτή τη μετακίνηση.

Μπορώ όμως με βεβαιότητα να πω, πως είναι άστοχες και όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα του Νοσοκομείου Θήβας, αλλά δημιουργούν και ένα ακόμη μεγαλύτερο στο Κ.Υ. Αλιάρτου.

Φαντάζομαι πως αυτό που επιθυμούμε είναι να λειτουργεί η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Θήβας με ιατρικό προσωπικό της αντίστοιχης ειδικότητας και να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα η παροχή πρωτοβάθμιας υγείας και πρόληψης από το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί ως ανάχωμα στη συσσώρευση ασθενών στα νοσοκομεία,κάτι που επιβάλλεται και λόγω πανδημίας.

Με τη λύση που προκρίνεται τίποτα από αυτά δεν επιτυγχάνεται.Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συμπολίτες μας και την αυτοδιοίκηση του όμορου Δήμου Θήβας για την λειτουργική στελέχωση του Νοσοκομείου Θηβών ,που φυσικά εξυπηρετεί πλήθος πολίτων και από την ευρύτερη περιοχή και την βιομηχανική ζώνη.Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και του Δήμου Λεβαδέων και των κατοίκων κεντροδυτικής Βοιωτίας για παροχή υπηρεσιών υγείας από το ΓΝ Λιβαδειάς.

Κατανοούμε την εξάντληση των αντοχών Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που, εν μέσω πανδημίας, αγγίζουν τα όρια της αυτοθυσίας.Όμως τίποτα από αυτά δεν είναι σε θέση να μας πείσει ότι πρέπει να υποβαθμιστεί το Κ.Υ. Αλιάρτου, το οποίο δεν εξυπηρετεί ένα μικρό Δήμο, αλλά προσφέρει υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια υγεία στην κεντρική Βοιωτία ,καλύπτοντας πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων.

Η λύση της αντιμετώπισης μέρους ενός προβλήματος στο Νοσοκομείο Θήβας ,δημιουργώντας ολικό πρόβλημα στο Κ.Υ. Αλιάρτου, εκτιμώ πως εκφεύγει οιασδήποτε λογικής επεξεργασίας και δεν αντέχει σε καμία προσπάθεια να παρουσιαστεί ως λύση, έστω και έκτακτη.

Παρακαλούμε να επανεξετάσετε άμεσα αυτή την απόφαση και να επιτρέψετε την απρόσκοπτη λειτουργία του Κ.Υ. Αλιάρτου.

Η τοπική κοινωνία δε θα επιτρέψει να χαθούν τα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει και τα οποία αισθανόμαστε ότι τα στηρίζουμε εμείς, αυτοδιοίκηση, πολίτες και τοπικοί φορείς, περισσότερο από την πολιτεία που υποχρεούται.

Ταυτόχρονα ζητούμε να δώσετε μόνιμη και οριστική λύση στη στελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας, το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της κεντροανατολικής Βοιωτίας μεταξύ της οποίας είναι και ο Δήμος Αλιάρτου -Θεσπιέων.

Share...
  • 1
  •  

nea

Next Post

Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις

Πα Σεπ 25 , 2020
Σχολεία των περιοχών Κορινθίας και Αρκαδίας επισκέφθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Η Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον Covid19 και την έως τώρα λειτουργία των σχολείων. Αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση, τόνισε πως είναι […]