ΤΟ ΒΑΡΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 Aστυνομικός, Στρατιωτικός, Αξιωματικός Π.Ν. Δικαστικός, εκπαιδευτικός & δημοτικός υπάλληλος ανάμεσα στους κατηγορούμενους

Την προηγούμενη Δευτέρα αναφερθήκαμε στις μηνυτήριες αναφορές μεταξύ νυν και πρώην μελών του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Βοιωτίας, κάνοντας αναλυτικές αναφορές για τα δρώμενα. Σήμερα θα αναφερθούμε στο κατηγορητήριο, το οποίο θεωρείται πολύ βαρύ και επισύρει βαρειές ποινές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται και άτομα που κατέχουν θέση σε σώματα ασφαλείας και συγκεκριμένα στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Λιμενικό και στην Αστυνομία. Επίσης περιλαμβάνεται ένας Δικαστικός Υπάλληλος, ένας εκπαιδευτικός και ένας Δημοτικός υπάλληλος. Εξι άτομα που οφείλουν να ανοίξουν τα στόματά τους λέγοντας την αλήθεια όσο «ακριβή» και αν είναι αν θέλουν να σώσουν το κεφάλι τους. Η Δικαιοσύνη δεν αστειεύεται και κανείς δεν μπορεί να παίξει μαζί της. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι μπορούν να αποκρύψουν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι μία και δεν μπορεί κανείς να την αλλάξει.
Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει τον σημερινό Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Βοιωτίας, έναν πρώην πρόεδρο, τον σημερινό και πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Β. (Αρχιδιαιτητή) και δεκατέσσερεις (14) διαιτητές, μερικοί εξ αυτών αγωνίζονται ακόμη και σήμερα. Ενα κατηγορητήριο εμπεριστατωμένο από μία πολύ αξιόλογη Εισαγγελέα, στο οποίο αναλύονται με κάθε λεπτομέρεια η κατηγορία σε βάρος ενός εκάστου από τους δεκαεπτά (17) κατηγορούμενους, σε ένα κατηγορητήριο που αποτελείται από 33 σελίδες.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα παρακάτω αδικήματα:
α) Ψευδή καταμήνυση από κοινού και κατά συρροή.
(άρθρο 229 παρ.1, 45, 94 παρ. 1)
β) Χρήση πλαστού εγγράφου από κοινού και κατά μόνας.
(άρθρο 45, 216 παρ. 2)
γ) Πλαστογραφία (κατάρτιση και νόθευση) κατ’ εξακολούθηση.
(άρθρο 98 παρ. 1, 216 παρ. 1)
δ) Ψευδή κατάθεση (άρθρο 224 παρ.1)
ε) Ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση.
(άρθρο 46 παρ.1, 98 παρ. 1, 216 παρ. 1)
Ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση από κοινού και κατά μόνας.
Ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού και κατά μόνας.
Ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση.
(άρθρο 45, 46 παρ. 1, 94 παρ. 1, 98 παρ, 1, 216 παρ. 2, 224 παρ. 1, 229 παρ. 1).
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι κατηγορίες που καταλογίζει η Εισαγγελική Λειτουργός, σε βάρος των δεκαεπτά είναι πολύ σοβαρές και είναι βέβαιο ότι πολύ δύσκολα κανείς θα αποφασίσει να αποκρύψει την αλήθεια από την Δικαιοσύνη. Εχουν όλοι υποχρέωση να βοηθήσουν τις Δικασστικές Αρχές να απονείμουν δικαιοσύνη και με την «ετυμογορία» τους να αποδώσουν στον καθένα τις ευθύνες που του αναλογούν.
Αναμένεται ν’ ανοίξουν τα στόματα και να ειπωθούν μεγάλες αλήθειες και σίγουρα θα έχουμε μεγάλες συγκρούσεις μέσα στη Δικαστική Αίθουσα. Επομένως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 έχει προσδιορισσθεί να εκδικασθεί η υπόθεση ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, και όσο περνούν οι μέρες το θερμόμετρο θα ανεβαίνει για όλους.
Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι το τεκμήριιο της αθωότητας ισχύει για όλους αλλά διαβάζοντας κανείς το κατηγορητήριο μπορεί εύκολα να οδηγηθεί σε συμπεράσματα που ίσως δεν θα διαφέρουν από την ετυμογορία της Εισαγγελικής Λειτουργού.
Η υπόθεση αυτή θα μας απασχολήσει στα επόμενα φύλλα όταν θα έχουμε στα χέρια μας τις καταθέσεις των εμπλεκομένων και ίσως τότε μπορέσουμε εμείς αλλά και εσείς να αντιληφθείτε πόση σημασία θα έχει η τελική έκβασή της.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη περιπτώσεις που αφορούν το βοιωτικό ποδόσφαιρο και που απασχολούν τις Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές.
Εχουν κατατεθεί μηνύσεις, έχουν κατατεθεί αγωγές που είτε έχουν εκδικασθεί και αναμένεται η Δικαστική Απόφαση, είτε θα εκδικασθούν στο εγγύς μέλλον.
Πριν από λίγες μέρες εκδικάσθηκε αγωγή σε βάρος αξιωματούχου της Ε.Π.Σ.Β. για ποσό που αγγίζει τις 60.000 ευρώ και γίνεται αντιληπτό ότι η Απόφαση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Πολύ σύντομα θα μας απασχολήσει μία ακόμη μεγάλη υπόθεση που αφορά βοιωτούς διαιτητές που φαίνεται πολύ εύκολα ορισμένοι αλλάζουν θέσεις.
Η υπόθεση που απασχολεί τους ανθρώπους του βοιωτικού ποδοσφαίρου είναι το γεγονός αν τηρούνται οι Νόμοι και οι Κανονισμοί ή ο καθένας ανεργεί κατά το δοκούν, κι’ αυτό σε βάρος των σωματείων της Βοιωτίας.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Share...
  • 1
  •  

nea

Next Post

Πώς, πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η 2μηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο

Τρ Σεπ 29 , 2020
Στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων, αποφασίστηκε η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου, του Ιουλίου και του […]