«Θέμα πολιτικής βούλησης η αναγκαία παράταση της προθεσμίας τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών»

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με νέα παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής, ζήτησε από την Κυβέρνηση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, να παραταθεί η προθεσμία τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών, που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και την ολοκλήρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου.

Όπως τόνισε ο βουλευτής, η παράταση της ανωτέρω προθεσμίας είναι επιτακτική καθώς η υγειονομική κρίση επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τόσο τους μηχανικούς όσο και τους ιδιοκτήτες για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ οι ΥΔΟΜ, λόγω της υποστελέχωσής τους αλλά και του COVID, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν έγκαιρα το μεγάλο αριθμό αιτήσεων ανεύρεσης στοιχείων από τα αρχεία των οικοδομικών αδειών. Επιπλέον, εξακολουθούν να μην έχουν αναρτηθεί οι αεροφωτογραφίες του 2011, με αποτέλεσμα για πολλά ακίνητα να είναι αδύνατο να αποδειχθεί ότι κατασκευάσθηκαν πριν την 28/7/2011 και η λήξη της προθεσμίας συμπίπτει με τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ), στα πλαίσια της μακροχρόνιας ύφεσης, ενώ το σύστημα του ΤΕΕ αδυνατεί να εξυπηρετήσει την αυξημένη επισκεψιμότητα των μηχανικών. 

Συνεπώς, αποτελεί μονόδρομο η παράταση προθεσμίας τακτοποίησης αυθαιρέτων, καθώς είναι προφανές ότι ελλείπουν οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα  Κτηρίου, άνευ υπαιτιότητας των πολιτών.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Νέα έργα, ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, μέσω LEADER

Τρ Σεπ 29 , 2020
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, είκοσι δύο έργα ιδιωτικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 5.226.869,16 € (2.486.611,26 € Δημόσια Δαπάνη), χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης από την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας ΑΕ ΟΤΑ.   Πρόκειται για προτάσεις που αφορούν επενδύσεις στον Τουρισμό, την Οικοτεχνία, τη Βιοτεχνία καθώς και τη Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων. Επιπλέον, εντάσσονται […]