«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να στηρίξει με άμεσα μέτρα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όλους όσους πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού»

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτηςμαζί με τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Κώστα Σκανδαλίδη, Μιχάλη Κατρίνη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιώργο Αρβανιτίδη,  έφεραν στη Βουλή το ζήτημα της αναγκαιότητας παροχής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές τονίζουν ότι όλοι οι δείκτες οικονομικού κλίματος καταγράφουν σοβαρή μείωση, δείχνοντας πως μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η κατάσταση των μικρών και πολύ επιχειρήσεων έχει επιδεινωθεί δραματικά, θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα τους. 

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ερωτούν εάν υπάρχει και ποιός είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την παροχή βοήθειας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να δημιουργήσει ένα επαρκές πλαίσιο χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Επίσης, ζητούν από την Κυβέρνηση, με χρηματοδότηση και από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, να στηρίξουν τους ανέργους, τους υπαλλήλους του  ξενοδοχειακού κλάδου, όπως και των κλάδων επισιτισμού και πολιτισμού και, μέσω των Περιφερειών, να δημιουργηθούν προγράμματα κατάρτισης, που θα βοηθήσουν την εκπαίδευση των ανέργων και όσων βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή είναι χωρίς εργασία, τους επόμενους μήνες, έως την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Τέλος, ερωτούν αν η Κυβέρνηση προτίθεται να εντάξει υποχρεωτικά στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και διαμέσου των Προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης τους κοινωνικούς φορείς αλληλεγγύης και λόγω του ρόλου τους. 

Share...
  • 1
  •  

nea

Next Post

Οικονομική ενίσχυση των αμπελουργών

Πε Οκτ 1 , 2020
Τώρα που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, με την κατάρρευση της τιμής του σταφυλιού να είναι γεγονός, με τους αμπελουργούς αντιμέτωπους με οικονομική καταστροφή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδης, θα κληθεί στη Βουλή να αναφέρει συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών.     Με πρωτοβουλία […]