Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, έχοντας ως στόχο να αναγνωρισθεί η σημαντική συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ζωή, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τις κοινωνίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, καθώς υπολογίζεται ότι αποτελούν το ¼ του πληθυσμού και προσφέρουν σημαντική βοήθεια στις οικογένειες τους. Οι ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απόμαχοι της ζωής και να τίθενται στο περιθώριο, αλλά ως ενεργά κύτταρα της κοινωνίας και οφείλουμε να τους προσφέρουμε ευκαιρίες για την άρση της απομόνωσης, να τονώνουμε τη διάθεσή τους για εθελοντική προσφορά και για μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας τους στους νεότερους, αλλά και να μεριμνούμε για τη φροντίδα και την ασφάλεια τους.  Ειδικά σήμερα, λόγω της κρίσης υγείας οφείλουμε να επιδεικνύουμε υπευθυνότητα απέναντι τους φροντίζοντας να παραμείνουν υγιείς. 

Ο Δήμος Λεβαδέων μέσω των ΚΑΠΗ, των Κοινωνικών Δομών και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προσφέρει υπηρεσίες καθημερινής φροντίδας, ψυχολογικής υποστήριξης, κοινωνικοποίησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στους ηλικιωμένους συνδημότες μας.  

Οι ηλικιωμένοι αξίζουν τον αμέριστο σεβασμό μας γιατί μας προσέφεραν το δικαίωμα στη ζωή και μας έμαθαν όλα όσα γνωρίζουμε για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της ζωής.  Οφείλουμε λοιπόν να τους στηρίζουμε και να διεκδικούμε μαζί τους καλύτερες υπηρεσίες υγείας, καλύτερες συντάξεις και ένα κοινωνικό δίκτυ προστασίας για να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.  

Share...
  • 2
  •  

nea

Next Post

Προληπτικός έλεγχος του ΕΟΔΥ στην ΚΕΔΗΛ

Πε Οκτ 1 , 2020
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδεών (Κ.Ε.ΔΗ.Λ), που υλοποιεί το πρόγραμμα «ESTIAII: Μίσθωση Διαμερισμάτων σε αιτούντες άσυλο στη Λιβαδειά», υποδέχτηκε σήμερα την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ Βοιωτίας) με σκοπό τον δειγματοληπτικό και προληπτικό έλεγχο των εργαζομένων του προγράμματος. Οι προγραμματισμένες επισκέψεις του ΚΟΜΥ Βοιωτίας στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης […]