Η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ με διαδικασίες παραβίασης της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης κλείνοντας τις εργασίες 4 κοινών συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/904 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον» ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στην ολομέλεια τροπολογίες για τη ΛΑΡΚΟ, τη ΔΕΔΔΗΕ, τη ΔΕΠΑ και τις ΑΠΕ.

Στην παρέμβασή του ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργός, κατήγγειλε τη σχετική διαδικασία λέγοντας τα παρακάτω:

«Η ανακοίνωση του Υπουργού για την κατάθεση των συγκεκριμένων τροπολογιών, το περιεχόμενο των οποίων δεν γνωρίζουμε, γίνεται την ώρα που έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις αυτών των ημερών.

Και ερχόμαστε τώρα εμείς, τη στιγμή που προσεγγίζουμε τις νομοθετικές διορθώσεις, την ίδια ώρα να παρακολουθούμε την ανάπτυξη τροπολογιών, που δεν είναι τεχνικού χαρακτήρα.

Αντιλαμβάνεστε ότι, όταν μιλάμε για ΛΑΡΚΟ, μιλάμε για ΔΕΔΗΗΕ, μιλάμε για δραστηριότητες που αφορούν σε πάρα πολύ κόσμο και όλοι αυτοί κρέμονται αυτή την ώρα να δουν τι τους επιφυλάσσετε την επόμενη μέρα.

Ξέρετε ότι αυτή η τροπολογία για ΛΑΡΚΟ ενδέχεται να σημάνει την οριστική απόλυση όλων των εργαζομένων; Σας το λέω εγώ. Δεν την έχω μπροστά μου, αλλά είναι ένας από τους φόβους που έχουν οι εργαζόμενοι.

Άρα λοιπόν δεν είναι μόνο το θέμα της σωστής διαδικασίας. Είναι και το ενδεχόμενο απαράδεκτο του περιεχομένου της.

Γι αυτό όσο γίνεται γρηγορότερα, τουλάχιστο, να την πάρουμε στα χέρια μας, γιατί φοβάμαι ότι ενδέχεται να φτάσουμε μία ώρα πριν κλείσει η συζήτηση στην ολομέλεια – και τότε να μας έρθει η τροπολογία, ίσως και άλλη τροπολογία.

Μην επιτρέπετε, κύριε πρόεδρε, τέτοιες διαδικασίες στην Επιτροπή.».

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί μήνυμα της ελληνικής δικαιοσύνης σε όλη την υφήλιο...

Πα Οκτ 9 , 2020
Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ιθαγένεια, επισημαίνοντας εξ’ αρχής ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτεύεται με μονή και σαφή κατεύθυνση την […]