ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020 ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του  Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, σε Συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Πανεπαρχιακής Απεργίας το Σάββατο 17 Οκτώβρη 2020, ως συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, καταγγέλλοντας την απόφαση της Κυβέρνησης να «βγάλει στο σφυρί» την ΛΑΡΚΟ και να απολύσει όλους τους εργαζομένους της.

  Ο Υπουργός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, Χατζηδάκης, την Πέμπτη 15/10 κατεβάζει για ψήφιση μια τροπολογία για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, χωρίς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ταυτόχρονα απολύει όλους τους εργαζόμενους, «μόνιμους και εργολαβικούς», ώστε μετά να εκποιηθεί μοιρασμένη σε κομμάτια και χωρίς το «βάρος» αυτών. Έτσι οι εργαζόμενοι που με τον ιδρώτα και το αίμα τους λειτουργούσαν την ΛΑΡΚΟ μέχρι σήμερα, για τον κυβερνητικό σχεδιασμό  αποτελούν το «βάρος», από το οποίο πρέπει να απαλλαχτεί η ΛΑΡΚΟ για να «βγει στο σφυρί».

   Και όλα αυτά συμβαίνουν τώρα, που λόγω της πανδημίας η τουριστική βιομηχανία της χώρας «πνέει τα λοίσθια», αποδεικνύοντας πως στην «εποχή των πανδημιών», δεν μπορεί ο τουρισμός να είναι ο στυλοβάτης της οικονομίας.

    Η ΛΑΡΚΟ λοιπόν και τα ορυχεία της, σήμερα έπρεπε να είναι, με κατεπείγουσες διαδικασίες, μέρος ενός σχεδίου εκβιομηχάνισης, που έχει ανάγκη να αναπτύξει η χώρα, αν θέλει να έχει μέλλον. 

   Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να μείνει ΑΝΟΙΚΤΗ και να γίνει μέρος ενός σχεδιασμού που θα μπορέσει να αναπτύξει υγιείς οικονομικές δραστηριότητες, στην χώρα, προσφέροντας χιλιάδες θέσεις σταθερής και μόνιμης εργασίας, με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.  

    Καλούμε τους εργαζόμενους της Επαρχίας Λιβαδειάς το Σάββατο 17/10/2020 και ώρα 11.00΄το πρωί να δώσουν μαζική αγωνιστική παρουσία στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στην Λάρυμνα. Για το σκοπό αυτό θα αναχωρήσει λεωφορείο από την Πλατεία Λ.Κατσώνη ( Ζάππειο) Λιβαδειάς, ώρα 9.00΄το πρωί για την μεταφορά στην Λάρυμνα.

 Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 16/10/2020 , ώρα 12.00΄μ.  στο τηλέφωνο: 22610 28344: Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς,

 

Share...
  • 1
  •  

nea

Next Post

Στην τελική ευθεία το έργο «Τμήμα παράκαμψης Γραβιάς - Ισόπεδος κόμβος μεταλλείων βωξίτη» στην Π.Ε. Φωκίδας

Τε Οκτ 14 , 2020
Υπογράφηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η προέγκριση των τευχών δημοπράτησης του υποέργου «Βελτίωση οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο: Τμήμα παράκαμψης Γραβιάς – Ισόπεδος κόμβος μεταλλείων βωξίτη». Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 15.000.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΠ 2014-2020), θα δημοπρατηθεί από το Υπουργείο […]