Καμία μεσοπρόθεσμη αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης» λέει ο Υπουργός Εργασίας, αλλά η διάταξη που προβλέπει την αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε συνάρτηση με το προσδόκιμο ζωής από 1-1-2021 παραμένει σε ισχύ

Συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτηπρος τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για κατάργηση του Αυτόματου Μηχανισμού Αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με βάση το προσδόκιμο ζωής.  

Στην ερώτησή του, ο Γιώργος Μουλκιώτης επεσήμανε ότι ο σκοπός της εν λόγω διάταξης, που θεσπίσθηκε από το 2010, έχει πλέον υπερπληρωθεί λόγω της βίαιης αύξησης των ορίων ηλικίας που επέφερε το Γ’ Μνημόνιο, καθώς το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης έχει φτάσει στο 67οέτος. Τόνισε δε ότι ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα μας ήδη αντιστοιχεί ή πλησιάζει στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ανοδικές τάσεις.

Κατόπιν αυτών, ο Γιώργος Μουλκιώτης ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να υιοθετήσει την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να καταργηθεί η ως άνω νομοθετική πρόβλεψη,  η οποία θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Στην απάντησή του, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννης Βρούτσης, δεν δεσμεύτηκε να καταργήσει την εν λόγω διάταξη, αρκεσθείς να αναφέρει ότι δεν σχεδιάζει κάποια αύξηση στα όρια ηλικίας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την Ημέρα Ελληνικής Αστυνομίας

Τρ Οκτ 20 , 2020
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας παρευρέθηκε σήμερα στην δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς για τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας «Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο» και τον εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής για την πολύτιμη προσφορά της […]