Ενημέρωση Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λιβαδειά

Από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα τα κρούσματα του κορωνοϊού στο Δήμο Λεβαδέων ήταν σχεδόν μηδενικά, λόγω των προληπτικών μέτρων που είχαν ληφθεί αλλά και του παράγοντα της τύχης. Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην πόλη της Λιβαδειάς, λόγω διασποράς και μετάδοσης της νόσου σε βιομηχανική μονάδα εποχικής λειτουργίας.  Αυτή η θλιβερή εξέλιξη μας υπενθυμίζει ότι ο κορωνοϊός είναι στην πόρτα μας και θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί τηρώντας τις οδηγίες που εκδίδονται από τον ΕΟΔΥ.

Μετά τη σχετική ενημέρωση του Δήμου Λεβαδέων από την Περιφερειακή Αρχή και τον ΕΟΔΥ, ο Δήμος προχώρησε, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, σε απολυμάνσεις 13 σχολικών μονάδων και 2 αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε απολυμάνσεις σε δρόμους, πλατείες και αύλειους χώρους σχολείων σε όλο το Δήμο με τη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Ο περιορισμός της διασποράς είναι δυνατός, αρκεί να τηρούμε τους κανόνες προστασίας, να φοράμε προστατευτικές μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, να πλένουμε και να απολυμαίνουμε τα χέρια μας, να κρατάμε αποστάσεις και κυρίως να παραμένουμε ψύχραιμοι.

Ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 επίσκεψη εργασίας της Προέδρου της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στη Λιβαδειά αναβάλλεται επ’ αόριστον λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.  Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί όταν εξομαλυνθεί η κατάσταση.  

Τέλος, ενημερώνουμε ότι η σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση του Απολογισμού – Ισολογισμού οικονομικού έτους 2019 Δήμου Λεβαδέων θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. 

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

«Φτάνει πια η κοροϊδία: Η πραγματικότητα είναι ότι το 2009 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από την Κυβέρνηση Καραμανλή, μόνον του ΕΛΓΑ έλλειμμα ύψους 4 δις. ευρώ»

Τε Οκτ 21 , 2020
Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μουλκιώτης αναφορικά με την τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ρύθμιση θεμάτων του ΕΛΓΑ σχετικά με τις αποζημιώσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του «Ιανού».  Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής τόνισε εξ’ αρχής ότι ο εκτροχιασμός της χώρας είναι αιτία της […]