«Φτάνει πια η κοροϊδία: Η πραγματικότητα είναι ότι το 2009 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από την Κυβέρνηση Καραμανλή, μόνον του ΕΛΓΑ έλλειμμα ύψους 4 δις. ευρώ»

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μουλκιώτης αναφορικά με την τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ρύθμιση θεμάτων του ΕΛΓΑ σχετικά με τις αποζημιώσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του «Ιανού». 

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής τόνισε εξ’ αρχής ότι ο εκτροχιασμός της χώρας είναι αιτία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004 – 2009 και της διόγκωσης των ελλειμμάτων, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2009, μόνο από τον ΕΛΓΑ παρέλαβε έλλειμμα 4 δις ευρώ.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι χωρίς άμεση επιχορήγηση  για τα έτη 2018, 2019 και 2021, ο ΕΛΓΑ, μετά την χορήγηση των αποζημιώσεων για τον «Ιανό», δεν θα μπορέσει να καταβάλει τις αποζημιώσεις για ζημιές σε παραγωγούς που έχουν προκληθεί  πριν ή και ενδεχόμενα μετά, αφού θα εξαντληθεί ο προϋπολογισμός του.

Τέλος, ανέφερε ότι η παράταση προθεσμιών για τη λειτουργία Αγροτικών Συνεταιρισμών είναι αναγκαία, αλλά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να σταματήσει τον «καταιγισμό» παρατάσεων αλλά και αποσπασματικών διατάξεων και νομοσχεδίων. Αντιθέτως, οφείλει, επιτέλους, να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.  

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της αντιπριφέρειας

Τε Οκτ 21 , 2020
Για την αύξηση των κρουσμάτων στην Π.Ε. Βοιωτίας, μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά. Όπως ανέφερε στην Βοιωτία αυτή την στιγμή υπάρχουν 60 ενεργά κρούσματα και 130 στενές επαφές, βρίσκονται σε καραντίνα. Διευκρίνισε μάλιστα ότι τα κρούσματα αφορούν νέους ανθρώπους ηλικίας 18-55 χρόνων. Η κα Παπαθωμά […]