Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας από την οποία συνεχίζουμε να λαμβάνουμε σημαντικά μηνύματα και να αντλούμε πολύτιμα διδάγματα.

Η εποποιία του 40 υπήρξε το μέγιστο κατόρθωμα της αδιάσπαστης ενότητας, της σύμπνοιας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων τον 20ο αιώνα. Αυτή η «εξέγερση εναντίον της μοίρας» αυτή η «όμορφη αφροσύνη» όπως έλεγε ο Ελύτης εξυψώνει τον αγώνα για την αρετή, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ανάγει σε φωτοβόλο σύμβολο. 

Είναι χρέος και καθήκον να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και να συνεχίσουμε να τιμούμε στην πράξη αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημιουργίας και της προκοπής και να ζούμε σε μια ανοιχτή κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, ευημερίας και αλληλεγγύης.

H εποχή μας, επιτάσσει να θέσουμε ως γνώμονα και στόχευση τη συλλογική δράση και ευθύνη. Κανένας εφησυχασμός, αδιαφορία και απάθεια δε συγχωρείται, ούτε ατομική, ούτε κοινωνική, ούτε πολιτική. Γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα  κατακτώνται με αγώνες και θυσίες. 

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Το έπος του 1940 μέσα από ημερολόγια στρατιωτών!

Τε Οκτ 28 , 2020
Το έπος του 1940, από τα νεότερα κομμάτια της ελληνικής ιστορίας είναι γνωστό σχεδόν σε όλους μας. Το τελεσίγραφο του Ιταλού πρέσβη Γκράτσι στον Ιωάννη Μεταξά στις 3 το ξημέρωμα, η απάντηση στα γαλλικά του δεύτερου «Αυτό σημαίνει πόλεμο» και το χιλιοειπωμένο σύνθημα όλου του ελληνισμού που ακούει στη λέξη «ΟΧΙ», είναι τα πρώτα στοιχεία που έρχονται […]