Επιστολή Αγνιάδη σε Σπανό

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας πραγματοποίησε παρέμβαση στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, με αίτημα  την περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid‐19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας»

Η σχετική επιστολή είχε ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Όπως έχετε διαπιστώσει, η επιχειρηματική κοινότητα της Στερεάς Ελλάδας έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση, την οποία έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού και η συνακόλουθη ύφεση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διπλασιασμός του προϋπολογισμού της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid‐19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» κινείται στην σωστή κατεύθυνση και φανερώνει, ακόμη μια φορά, το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα του τόπου μας.

Δυστυχώς όμως, η αναγκαιότητα ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας μεγαλώνει διαρκώς. Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας έχει ενταχθεί στο Επίπεδο Β, «Αυξημένου Κινδύνου» και συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο του οριστικού «λουκέτου» ενώ ένα γενικό lockdown επικρέμεται απειλητικά πάνω από την χώρα.

Το Επιμελητηριο Βοιωτίας,  ως θεσμικός εκπρόσωπος του τοπικού επιχειρείν, σας παρακαλεί, όπως μεριμνήσετε για την περαιτέρω αύξηση των σχετικών κονδυλίων, καθώς ο υπάρχων προϋπολογισμός του προγράμματος, ακόμη και μετά την αύξηση του, δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τόπου μας.

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Αποτελεί αδήριτη ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσες και στοχευμένες πολιτικές, ώστε να κρατηθούν οι επιχειρήσεις ανοιχτές, οι θέσεις εργασίας ενεργές και να αποφευχθεί η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία, ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση στο αίτημά μας.»

Share...

nea

Next Post

Η προσέλευση του κοινού στα κτίρια της Π.Ε. Βοιωτίας θα γίνεται μόνο σε επείγουσα ανάγκη και κατόπιν ραντεβού

Τε Νοέ 4 , 2020
Κατόπιν της υπ. αρίθμ. Πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/οικ.20413/3-11-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, σχετικά με τα μέτρα που αφορούν στην πρόληψη, στην προστασία και την αναγκαιότητα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού  αναστέλλεται η υποδοχή και η αυτοπρόσωπη παρουσία των συμπολιτών μας στην Π.Ε. Βοιωτίας. Η προσέλευση του κοινού στα […]