Ο Δήμος Τανάγρας συνεχίζει συστηματικά τις απολυμάνσεις και τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η υπεύθυνη στάση απέναντι στην πανδημία αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Τανάγρας.

Για τον λόγο αυτό και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο Δήμος Τανάγρας συνεχίζει να πραγματοποιεί συστηματικά προληπτικές απολυμάνσεις σε σχολικές μονάδες, δημοτικά κτίρια, δημόσιους και  κοινόχρηστους χώρους αλλά κι όπου αλλού απαιτείται.

Οι απολυμάνσεις πραγματοποιούνται από πιστοποιημένη εταιρεία με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και γίνονται με ψεκασμό του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων με χρήση ειδικού απολυμαντικού (εγκεκριμένου από τον ΕΟΦ), που είναι ειδικό για να καταστρέψει μεγάλο φάσμα μικροοργανισμών, μυκήτων καθώς και των πολύ ανθεκτικών βακτηρίων. Το απολυμαντικό είναι κατάλληλο και για τον corona virus, με δράση σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο.

Επίσης, ως προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό εφαρμόζονται και τα εξής:

-Μοριακά τεστ για τον κορονοϊό στο Κ.Υ. Οινοφύτων

-Ενίσχυσης της καθαριότητας σε σχολεία και Δημοτικά Κτήρια

– Διενέργεια ελέγχων από κλιμάκιo της Δημοτικής Αστυνομίας για την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι “Οι δημότες μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια γιατί η Δημοτική Αρχή  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία είναι παρούσα και έτοιμη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να συμβάλει σε οποιαδήποτε δράση, που έχει στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία όλων των πολιτών της”.

Share...
  • 1
  •  

nea

Next Post

Στην Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Αταλαντονήσου ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας

Πε Νοέ 5 , 2020
Την Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Αταλαντονήσου επισκέφτηκε ο  Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας μαζί με τον Δασάρχη Αταλάντης Ιωάννη Πατούλη και τη δασολόγο Ευαγγελία Κρόμπα. Η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Αταλαντονήσου είναι νησιωτική Ε.Κ.Π και συγκεκριμένα ο χώρος που λειτουργεί αυτή είναι η νήσος Αταλάντη ή Αταλαντονήσι. Ανήκει στην περιφέρεια  του […]