Μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων Γ. Αναστασίου για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Δήμαρχος Θηβαίων  Γιώργος Αναστασίου με αφορμή την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Η 17η Νοεμβρίου είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές υπεράσπισης υψηλών αξιών και ιδανικών του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας και των εργαζομένων. 

Συμβολίζει την αντίσταση και την κατηγορηματική άρνηση υποταγής σε αυταρχικά καθεστώτα. 

Συμβολίζει τον διαχρονικό αγώνα για Δημοκρατία, Ελευθερία, Παιδεία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Γιατί η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη, είναι υπόθεση όλων μας και εξαρτάται από την καθημερινή ετοιμότητά μας να την υπηρετούμε, να την προστατεύουμε και να την υπερασπιζόμαστε. 

Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. 

Τιμούμε την πάλη τους και ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Θηβαίων, επικαιροποιώντας τα μηνύματα του Νοέμβρη του ’73, δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της νεολαίας και των εργαζομένων για βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, στο πλαίσιο πάντα μίας δημοκρατικής πολιτείας, σύμφωνης με τις αρχές της ισονομίας και της ισότητας».

Share...
  • 1
  •  

nea

Next Post

Γιώργος Μουλκιώτης: "47 χρόνια από την Εξέγερση των λίγων που γκρέμισε τη Χούντα των Συνταγματαρχών"

Τρ Νοέ 17 , 2020
Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου:17 Νοεμβρίου 197​3 47 χρόνια από την Εξέγερση των λίγων που γκρέμισε τη Χούντα των Συνταγματαρχών Το Πολυτεχνείο θα είναι πάντα το σύμβολο ενός αυτόνομου κινήματος, χωρίς καθοδηγητές και οπαδούς, αλλά γεμάτο ανιδιοτέλεια, αντίσταση και όραμα. Θα είναι το ενωτικό κάλεσμα αντίστασης σε οποιονδήποτε αυταρχικά προσπαθεί να […]