«Η Κυβέρνηση να μεριμνήσει την περίοδο του lockdown για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ»

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης,κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, την οποία συνυπέγραψαν οι Ευαγγελία Λιακούλη, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Πουλάς, σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι με απόφαση της Κυβέρνησης, από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, οι κρατικοί βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε ολόκληρη την χώρα ανέστειλαν τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται με κοινωφελή προγράμματα σε αυτούς μέσω του ΟΑΕΔ, να μένουν «στον αέρα» για όσο διάστημα διαρκεί το λουκέτο. Τονίζει επίσης ότι είναι στην ευχέρεια του κάθε δημάρχου να μεταφέρει σε άλλη υπηρεσία τους εργαζόμενους αυτούς, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται, όμως στην πράξη είναι λίγοι οι δήμοι που έχουν κάνει χρήση της εν λόγω διαδικασίας.  

Κατόπιν αυτών, ζητά να υπάρξει συνολική μέριμνα για τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και σε άλλες υπηρεσίες που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με απόφαση της Κυβέρνησης και δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες. Επιπλέον, ερωτά αν εξετάζεται από την Κυβέρνηση το ενδεχόμενο να τεθούν σε αναστολή οι εν λόγω εργαζόμενοι και να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού. 

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Βοιωτίας - Η εκπαιδευτική κοινότητα της Βοιωτίας πενθεί την απώλεια του Παναγιώτη Καραπιπέρη

Τε Νοέ 25 , 2020
ο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας με λύπη πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός της απώλειας του συναδέλφου Παναγιώτη Καραπιπέρη.  Τις τελευταίες ημέρες διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στη Λάρισα. Ο Παναγιώτης υπηρετούσε οργανικά στο 1ο  Γυμνάσιο Λιβαδειάς και είχε διδάξει για αρκετά χρόνια σε σχολεία της Βοιωτίας, 1ο  ΕΠΑΛ Λιβαδειάς & […]