Συμβολική επέτειος της ανατίναξης της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου του 1942

Η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το Παράρτημα Λιβαδειάς της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος τίμησαν συμβολικά την επέτειο της ανατίναξης της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου του 1942.

Η 25η Νοεμβρίου 1942 μέρα ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου από την Εθνική μας Αντίσταση με βασικό συντελεστή το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, ήταν η πρώτη μεγάλης εμβέλειας αντιστασιακή πράξη σε όλη την κατεχόμενη από τους φασίστες Ευρώπη και έστειλε το μήνυμα πως οι ναζί κατακτητές δεν είναι ανίκητοι. Θα την τιμούμε πάντα στη χώρα μας ως μια επιχείρηση με ιδιαίτερο συμβολισμό που δείχνει ότι όταν οι λαοί συνειδητοποιούν τη δύναμη τους και αποφασίζουν να δράσουν και να αντισταθούν τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Πε Νοέ 26 , 2020
Γράφει ο Νίκος ΚατσαρόςΔιευθυντής Τμήματος Βιοϊατρικής, New York Collegeπ. Πρόεδρος ΕΦΕΤ. Είναι γεγονός ότι όσο δεν τηρούνται πλήρως οι κανόνες περιορισμού: κοινωνική απόσταση, μάσκα, υγιεινή, τα κρούσματα θα αυξάνονται ,οι κλινικές θα γεμίζουν, οι διασωληνομένοι θα συνωστίζονται, οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα εξαντλούνται και οι θάνατοι θα αυξάνονται. Αυτά είναι […]