«Βροντερή σιωπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας…

O βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτηςκαι ο υπεύθυνος ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης, επειδή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατ’ επανάληψη δεν απαντά, κατέθεσαν για τρίτη φορά ερώτηση με την οποία θέτουν καίρια ερωτήματα για τα άλυτα προβλήματα με την αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας στην Βοιωτία και την εγκατάσταση ΑΠΕ.  

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καθοριστούν και να εφαρμοστούν ξεκάθαροι κανόνες και κριτήρια με απόλυτη ενημέρωση και διαβούλευση με τους πολίτες, ενώ η κάλυψη από ΑΠΕ θα πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία με την περιβαλλοντική προστασία. 

Κατόπιν αυτών, ερωτούν με βάση ποια δεδομένα έχει υιοθετηθεί το συνολικό μέγεθος της γης υψηλής παραγωγικότητας στον νομό Βοιωτίας. Επιπλέον, τι ποσοστά της παραγόμενης αιολικής ενέργειας και εγκατεστημένης ισχύος αιολικής ενέργειας σε όλη τη χώρα βρίσκονται στην Βοιωτία κατ’ έτος την τελευταία 5ετία αλλά και τι ποσοστό εγκατεστημένης αιολικής ισχύος σε όλη τη χώρα θα βρίσκεται στον νομό, αν κατασκευαστούν όλα τα αιολικά πάρκα που έχουν αδειοδοτηθεί. 

Τέλος, με ποια κριτήρια και με ποια μεθοδολογία καθορίζεται το 1% της αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας καθώς και της μέγιστης ισχύος που θα μπορεί το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ να εξυπηρετήσει, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και αν προτίθεται να λάβει υπόψη τις απόψεις των κατοίκων των περιοχών του νομού Βοιωτίας για την εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή τους και σε ποια σχετική ενημέρωσή τους θα προβεί. 

Share...
  • 1
  •  

nea

Next Post

Η Π.Σ.Ε.χρηματοδοτεί την περιφερειακή οδό της πόλης της Άμφισσας, προϋπολογισμού 5.070.000 ευρώ

Δε Νοέ 30 , 2020
Μια στρατηγική υποδομή για τη Φωκίδα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για το έργο «Περιφερειακή οδός Άμφισσας από την διασταύρωση με οδό προς την Αγ. Ευθυμία έως το Κάστρο της Άμφισσας», προϋπολογισμού 5.070.000 ευρώ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Τη σχετική προγραμματική σύμβαση […]