«Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεση και ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα διακοπής παροχής ρεύματος σε επιχειρήσεις καφέ και εστίασης, κατά τη διάρκεια του γενικού απαγορευτικού ένεκα covid-19»

O βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώργος Μουλκιώτηςκατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία ζητά την εύρεση άμεσων και ρεαλιστικών λύσεων στο πρόβλημα διακοπής παροχής ρεύματος σε επιχειρήσεις καφέ και εστίας, κατά τη διάρκεια του γενικού απαγορευτικούένεκα covid-19.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού, έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα και στις δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις καφέ και εστίασης, με τους επιχειρηματίες να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις πάγιες ανάγκες τους, έχοντες τεθεί εκτός των επιχειρηματικών προγραμματισμών τους. 

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι τα προβλήματα αυτά επιδεινώνονται και από την πρακτική της ΔΕΗ και των υπόλοιπων παρόχων, με διακοπή του ρεύματος λόγω οφειλών και για το διάστημα κατά το οποίο οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές με κυβερνητική απόφαση.  Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να γίνει επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις εστίασης και καφέ στις οποίες έχει δίνει διακοπή και να δοθεί η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης χρεών προς τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, χωρίς προαπαιτούμενα. 

Τέλος, ο βουλευτής ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων ώστε να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας καθ΄ όλο το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή των εν λόγω επιχειρήσεων. 

Share...
  • 1
  •  

nea

Next Post

Ξεκίνησε το έργο ασφαλτόστρωσης της αγροτικής οδού προς την Ι.Μ. Προφήτη Ηλία “Τσάτσαρι” της Κοινότητας Ασωπίας

Πε Δεκ 3 , 2020
Ένα σημαντικό έργο αγροτικής οδοποιίας στη θέση Τσάτσαρι της Κοινότητας Ασωπίας εισέρχεται σε φάση υλοποίησης από τη δημοτική αρχή και σε διάστημα τριών(3) μηνών θα είναι έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, […]