Μαζί με τους συμπολίτες μας με αναπηρία για την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού

H Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, καθιερωμένη από τα Ηνωμένα Έθνη, σήμερα 3 Δεκεμβρίου, είναι μία ακόμη αναφορά στις θεμελιώδεις αρχές της ισότητας και της δημοκρατίας. 

Η συμπερίληψη και η ισοτιμία των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή είναι ένδειξη πολιτισμού κάθε χώρας.  

Στην συγκυρία που διανύουμε, της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, οι ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού, μεταξύ των οποίων είναι και οι συμπολίτες μας με αναπηρία, ενώ επιβαρύνονται περισσότερο, δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική στήριξη. 

Φαίνεται ότι για την κυβέρνηση εξακολουθούν να είναι αόρατοι για αυτό άλλωστε αγνόησε προκλητικά την τροπολογία που κατέθεσε  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 23 Νοεμβρίου, με την οποία ζήτησε άμεσα μέτρα για την ανακούφισή τους : διπλασιασμό του επιδόματος  Δεκεμβρίου, εξάμηνη παράταση χορήγησης των επιδομάτων, καθώς και ένταξη όσων έχουν υποβάλλει φάκελο που δεν έχει όμως εξετασθεί  λόγω της αναστολής λειτουργίας των ΚΕΠΑ.  

Προσωπικά θέλω να τιμήσω αυτή την ημέρα αναπαράγοντας το τεκμηριωμένο και βιωματικό κείμενο της  κ. Μαριάννας  Σισμανίδου, μητέρας παιδιού με αναπηρία.  

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας 

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Κορονοϊός: 1.882 νέα κρούσματα, 622 διασωληνωμένοι και 100 θάνατοι

Πε Δεκ 3 , 2020
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 1882 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 111.537, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες. 4.958 (4.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29.474 (26.4%) […]