20 νέα κρούσματα, 1.755 συνολικά, 79 θάνατοι

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 20 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.755, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

90 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ενώ 79 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Ν. Χαρδαλιάς: Ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας – Παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο 

Οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν ότι ο στόχος εβδομάδα με την εβδομάδα, μέρα με την ημέρα επιτυγχάνεται, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάλλον δικαιώνουν την κοινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας και ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος, ενημέρωσε ότι από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων μέχρι και χθες είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών.

Ενημέρωσε ακόμα ότι στο χωριό Εχίνος αποφασίστηκε παράταση της καραντίνας για επτά μέρες για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Share...
  • 2
  •  

nea

Next Post

Tηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού με θεσμικούς φορείς

Δε Απρ 6 , 2020
Με αντικείμενο το συντονισμό δράσεων και ενεργειών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνεπειών τηςπανδημίας του κορωνοϊού, ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός συγκάλεσε σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, τηλεδιάσκεψη με θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Αναλυτικότερα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κκ. Σεραφείμ, εκπρόσωπος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών των Μητροπόλεων της Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής της5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Σουλιώτης,  ο Γενικός ΑστυνομικόςΔιευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Υπ/γός Γιώργος Κανέλλος, ο Πρόεδρος του ΠεριφερειακούΕπιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδαςκ. Χρήστος Γεωργίου, εκπρόσωπος των Ιατρικών Συλλόγων της Στερεάς Ελλάδας, η Πρόεδρος του ΕργατικούΚέντρου Φθιώτιδας κ. Σοφία Ανεστοπούλου, εκπρόσωπος των Εργατικών Κέντρων της Στερεάς Ελλάδας και ηΠεριφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα. Στη σύσκεψη μετείχε και ο ΓενικόςΔιευθυντής της Περιφέρειας κ. Σταύρος Τσελάς. Αρχικά, ο κ. Σπανός ενημέρωσε για τις δράσεις που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία μετους φορείς, τόσο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊου, όσο και για την βελτίωση τηςκαθημερινότητας των πολιτών. Ενδεικτικά σε αυτές περιλαμβάνονται η τηλεϊατρική, η εθελοντική αιμοδοσία, ηγραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης, το ηλεκτρονικό πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης και φυσικάη στήριξη των δομών του ΕΣΥ. Ακολούθως, οι συμμετέχοντες έλαβαν διαδοχικά το λόγο και έθεσαν στη σύσκεψη ζητήματα αρμοδιότητας τους, όπωςη λειτουργία των μονάδων υγείας, η αστυνόμευση, η ανάγκη στήριξης της περιφερειακής οικονομίας και προστασίαςτου εργατικού δυναμικού, οι απαραίτητες προσαρμογές στην εκπαίδευση αλλά και η λειτουργία των κοινωνικώνδομών για την προστασία των ευπαθών ομάδων.  Από τη σύσκεψη αναδείχθηκε η ανάγκη συντονισμού των δράσεων, ούτως ώστε μέσα από τις συνέργειες νακαλύπτονται με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο οι ανάγκες και οι προτεραιότητες και να αποδίδεταιαντίστοιχο έργο στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, σημείο που αποτέλεσε και τον κοινό τόπο των συνομιλητών.  Ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν και ανταποκρίθηκε στοαίτημα για επανάληψη της τηλεδιάσκεψης, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Η Πολιτεία, η Εκκλησία, οι φορείς, να συνεργαστούμε για να προσφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτά που οφείλουμε στους πολίτες, ενάντια στην κοινή απειλή για τη δημόσια υγεία. Αναπτύσσουμε συνέργειες, λύνουμε προβλήματα και είμαστε […]