Πώς θα κλείνεται το ραντεβού για το εμβόλιο του κορονοϊού

Τον απλό τρόπο, με τον οποίο μπορεί ο πολίτης να δηλώσει συμμετοχή στην πλατφόρμα ώστε να παίρνει σειρά για να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός και θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα. Έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες για το emvolio.gov.gr, για την άυλη συνταγογράφηση που είναι η κορωνίδα μίας στρατηγικής. Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω για την πλατφόρμα είναι το ότι θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Δηλαδή εμείς θα κλείσουμε τα δύο ραντεβού εξαρχής με βάση τη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι πολίτες -τη διαθέσιμη διεύθυνση που έχουμε- στα διάφορα συστήματα του κράτους», δήλωσε ο κ .Πιερρακάκης. Όπως τόνισε «θα κλείσουμε εξαρχής και τα δύο ραντεβού γιατί το εμβόλιο έχει δύο δόσεις και πάνω σε αυτές τις δύο δόσεις θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες. Τα οποία φυσικά θα μπορούν να τα αλλάξουν στην πορεία γιατί πάντοτε η διεύθυνση που έχουμε εμείς δεν είναι το σημείο στο οποίο ένας πολίτης κατοικεί αυτή τη στιγμή, μπορεί κάποιος να βρίσκεται στο χωριό του, να βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη. Από εκεί και πέρα θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες».

Αναφέρομενος στο call center ο υπουργός υπογράμμισε ότι «με τη μορφή που το περιγράφουμε ή που το φανταζόμαστε συνήθως, δεν θα υπάρχει. Θα χρησιμοποιήσουμε call center με έναν τρόπο που θα ανακοινώσουμε στην πορεία. Γιατί πάρα πολύ απλά εάν 2 εκατ. άτομα έπαιρναν τηλέφωνο την ίδια ημέρα για να κλείσουν ένα ραντεβού αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει τέτοιο call center στις ΗΠΑ όχι στην Ελλάδα. Θα έχουμε όμως παρόλα αυτά και έναν πολύ εύκολο τρόπο για τον κόσμο ο οποίος δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες. Θα έχουμε λοιπόν φυσικά σημεία εξυπηρέτησης δηλαδή θα υπάρξουν κάποια σημεία, θα τα ανακοινώσουμε επίσημα στην πορεία, στα οποία ο κόσμος μπορεί να πάει να μάθει ποια είναι τα προτεινόμενα ραντεβού από εμάς και εάν επιθυμεί να τα αλλάξει και μετά να κλείσει το ραντεβού του. Θα υπάρχουν πολλοί φυσικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, στους οποίους μπορεί κανείς να πάει και να επιβεβαιώσει και τα δύο του ραντεβού εκεί».

Ο κ. Πιερρρακάκης επεσήμανε ότι «η καμπάνια ενημέρωσης θα ξεκινήσει άμεσα. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα και οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν κεντρικά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο καθένας από εμάς από τη θέση του από οποιαδήποτε θέση βρίσκεται να κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει για την ασφάλεια αυτής της διαδικασίας. Επειδή ήδη βλέπουμε να διακινούνται ψευδείς ειδήσεις, ήδη βλέπουμε να διακινούνται θεωρίες συνομωσίας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό με αξιοπιστία όλοι οι θεσμικοί και μη φορείς του κράτους να μπορέσουμε να πείσουμε για αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι θέμα εθνικής υπόστασης αυτή τη στιγμή».

Κάτια Παπαδοπούλου

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης των οικισμών Αλυκής και Αγίου Νικολάου στο Δήμο Θηβαίων

Σα Δεκ 12 , 2020
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την αντικατάσταση τουαγωγού ύδρευσης των οικισμών Αλυκής και Αγίου Νικολάου της Δ.Ε. Θίσβης του Δήμου Θηβαίων. Το έργο, το οποίο θα εκτελέσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήβας (Δ.Ε.Υ.Α.Θ.), έχει συνολικόπροϋπολογισμό 1.940.000 €. Το ποσό των 300.000 €  θα διατεθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τουΥπουργείου Εσωτερικών, τα 720.462 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδαςκαι το ποσό των 919.538 € από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου: Εξασφαλίζεται η ομαλοποίηση της υδροδότησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αποτρέπεται το ενδεχόμενο ρύπανσης του νερού. Μειώνεται η απώλεια των υδάτινων πόρων. «Ιεραρχούμε τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και συμπράττουμε με τον α` βαθμό Αυτοδιοίκησης προκειμένου νααναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Στην περίπτωση της Αλυκής και του Αγίου Νικολάου, δίνεται μιαοριστική λύση στην υδροδότηση των οικιστών και των επιχειρήσεων, πρόβλημα που τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ακόμηεντονότερο. »Με το έργο αυτό, εξασφαλίζουμε όχι απλά την επαρκή ποσότητα, αλλά νερό καθαρό που θα φτάνει για όλη την περιοχή, ηοποία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς του Δήμου Θηβαίων», δήλωσε ο ΠεριφερειάρχηςΣτερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Δήμαρχος Θηβαίων Γεώργιος Αναστασίου, προέβη στην εξήςδήλωση: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης αξίας, που θα βελτιώσει την παροχή νερού στην ευρύτερη περιοχή, ενώπαράλληλα συμβάλλει στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος ύδρευσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τωνκατοίκων». Share...