Μνημόνιο Συνεργασίας Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας και του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης και Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς»

H Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας και το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης και Ψυχαγωγίας Εύβοιας επιθυμώντας να συνάψουν εκπαιδευτική, επιστημονική, ερευνητική, προωθητική συνεργασία συμφωνούν στα εξής:

• Συνεργασία σε υπάρχοντα ή νέα ακαδημαϊκά προγράμματα.

• Ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, μεταφορά τεχνογνωσίας.

• Ανάπτυξη κοινών δράσεων προώθησης της Στερεοελλαδίτικης αγροδιατροφικής γαστρονομίας.

• Υποστήριξη κοινών δράσεων προώθησης της Στερεοελλαδίτικης κουζίνας.

• Υποστήριξη προώθηση καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας . 

• Διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων (λ.χ. συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων), κοινές ανακοινώσεις σε συνέδρια.

• Κοινές δημοσιεύσεις και υποβολή ερευνητικών προτάσεων. 

• Κάθε άλλη ερευνητική ή/και ακαδημαϊκή δραστηριότητα που αποβλέπει στο κοινό όφελος και συναποφασίζεται από τους εταίρους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Κελαιδίτης Γιώργος δήλωσε: Μια σπουδαία μέρα για τον κλάδο της αγροδιατροφής του τόπου μας, καθώς γίνεται ένα σημαντικό βήμα μέσα από την πρωτοβουλία της Αγροδιατροφικής μας Σύμπραξης και της οικογένειας των επαγγελματιών εστίασης και ψυχαγωγίας «Ξένιος Ζεύς».  Επισημοποιείται και επανεκκινεί πάνω σε νέες ακόμα πιο υγιείς βάσεις η διαχρονική  και αμφίδρομη σχέση με τον κλάδο της εστίασης.  Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για την ανάδειξη της ιδιαίτερης και ανεξάντλητης προστιθέμενης αξίας που κρύβει η Εύβοια και η Σκύρος.

O Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας κ Αναστάσιος Βελισσαρίου δήλωσε: Σήμερα γεννήθηκε μια νέα συνεργασία με έναν αξιόπιστο και σημαντικό εταίρο, πολλά υποσχόμενη.Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η Ένωση Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας, υπόγραψαν μνημόνιο συνεργασίας. Το μνημόνιο αυτό ενώνει τις δυνάμεις μας για ένα και μόνο στόχο, να αναδείξουμε την Στερεοελλαδίτικη Διατροφή μας, καθώς επίσης να προωθήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα. Διαρκής μας σκοπός και στόχος είναι να γίνουμε ο συνδετικός κρίκος για την στήριξη της ντόπιας παραγωγής, την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

«Η έλλειψη ρευστότητας πνίγει τις μικρές επιχειρήσεις της Π.Σ.Ε. και απειλεί με εκτίναξη της ανεργίας»

Τε Δεκ 16 , 2020
Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, επαναφέρει στη Βουλή τα προβλήματα που απειλούν χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι μετά την παράταση του lockdown και το […]