Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας αλλοδαπού, η οποία διαπράχθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας

Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας ομοεθνής του, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Ο συλληφθείς ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε το σημείο όπου εντοπίσθηκε η σωρός του θύματος

Κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα και είδη ένδυσης του θύματος, τα οποία ο δράστης επιχείρησε να εξαφανίσει   

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκεάμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπού, η οποία διαπράχθηκε βραδινές ώρες, παραμονής τηςΠρωτοχρονιάς (31-12-2020), σε περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας.

Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά τηνεξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, επετεύχθη η ταυτοποίηση του δράστη.

Πρόκειται για αλλοδαπό, ομοεθνή του θύματος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη μεσημβρινές ώρεςσήμερα (14-01-2021), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, για παράβαση νομοθεσίας περίαλλοδαπών.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ήταν σημαντική η συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τουΑρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο δράστης φιλοξενούταν από το θύμα, σε καλύβα στην ανωτέρω περιοχή. Όπωςπροέκυψε, μετά από μεταξύ τους διαπληκτισμό, τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι και στη συνέχεια μετέφερε τησωρό του θύματος, που είχε καλύψει με κουβέρτα, με τη χρήση καροτσιού μεταφοράς προϊόντων, εντός πυκνήςβλάστησης (πουρνάρια), σε απόσταση (500) περίπου μέτρων από την καλύβα.

Ακολούθως, επιχείρησε να εξαφανίσει αντικείμενα και είδη ένδυσης του θύματος, τα οποία έφεραν κηλίδες αίματος, απορρίπτοντας αυτά σε διαφορετικά σημεία και επιχειρώντας να τα κάψει, ενώ αποχώρησε πρωινές ώρες τηςεπόμενης ημέρας (01-01-2021) από την περιοχή, με προορισμό την Αθήνα.

Γίνεται μνεία ότι ο συλληφθείς, εντοπίσθηκε πρωινές ώρες της σήμερον στις εγκαταστάσεις του Τμήματος ΑλλοδαπώνΑττικής, όπου είχε μεταβεί αυτοβούλως, με σκοπό την οικιοθελή αποχώρηση για τη Χώρα καταγωγής του.

Ο δράστης υπέδειξε στους αστυνομικούς, το σημείο όπου εντοπίσθηκε η σωρός του θύματος, ενώ βρέθηκαν καικατασχέθηκαν τα αντικείμενα και τα είδη ένδυσης, που είχε επιχειρήσει να εξαφανίσει.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα ΕισαγγελέαΠρωτοδικών Λαμίας. 

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Ένταξη του Δήμου Θηβαίων σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για τον υπολογισμό ανθρακικού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων

Σα Ιαν 16 , 2021
Στο πρόγραμμα «Ενεργειακή παρακολούθηση και υπολογισμός ανθρακικού αποτυπώματος κτιρίων και εγκαταστάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση» εντάχθηκε ο Δήμος Θηβαίων. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2019», το οποίο υπάγεται στις «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του Πράσινου Ταμείου. Ο Δήμος Θηβαίων αποτελεί έναν από τους δήμους […]