Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, κατόπιν συνεννόησης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης,  λόγω του παγετού που επικρατεί σε αρκετές περιοχές, αποφασίστηκε την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, η μετάθεση της ώρας έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις 10.00 πμ.

Αναλόγως, θα προσαρμοστούν και τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τις μετακινήσεις κλπ.

Κατά τόπους και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, οι δημοτικές αρχές θα αποφασίσουν για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων χωρικής τους αρμοδιότητας.

Ο Δήμος Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας, ανακοίνωσε ότι, για την ασφάλεια των μαθητών, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί  του Δήμου.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία και στους Δήμους Ορχομενού και Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Ανάλογη απόφαση πήρε και ο Δήμος θηβαίων. Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και του ισχυρού παγετού, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί για τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

Α) Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
Β) Τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων
Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου

Από το Δήμο Λεβαδέων έγινε γνωστό ότι οι μαθητές των σχολείων της  Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης θα προσέλθουν στις 10:00 εκτός εάν υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, οπότε θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση. Την ίδια ώρα θα γίνει και η προσέλευση στους βρεφονηπιακούς/παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Σ. Μπεκατώρου: «Η περιπέτεια μου δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα »

Δε Ιαν 18 , 2021
Η Σοφία Μπεκατώρου με ανάρτησή της σήμερα τα ξημερώματα ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη προς το πρόσωπό της. Η χρυσή Ολυμπιονίκης που αποκάλυψε ότι πριν από χρόνια είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση τόνισε ότι η προσωπική της περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο την ίδια και […]