«Απαραίτητη, η λήψη ειδικών μέτρων για την Βοιωτία»

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας πραγματοποίησε παρέμβαση στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανόμε αίτημα, την λήψη ειδικών μέτρων για την Βοιωτία.

Η σχετική επιστολή είχε ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκφραστής της επιχειρηματικής κοινότητας της Βοιωτίας, επιθυμεί  να σας παρακαλέσει για την παρέμβαση σας, ώστε να επιδειχθεί η ενδεδειγμένη μέριμνα και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του επιχειρείν στην Βοιωτία.

Όπως γνωρίζετε, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και ήδη διανύουμε την τρίτη εβδομάδα «σκληρού» lock down.

Έχουμε επανειλημμένα σημειώσει, κατά την τακτική επικοινωνία μας, ότι  ο επιχειρηματικός κόσμος της Βοιωτίας γενικά αντιλαμβάνεται την ανάγκη επιβολής περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και κάνει ιώβεια υπομονή.

Όμως, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η τοπική οικονομία στενάζει και οι συνάδελφοι μας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας βρίσκονται σε απόγνωση. Οι καθημερινές ενδείξεις πληθαίνουν και δείχνουν, ότι η επόμενη ημέρα στην τοπική οικονομία θα είναι τραγική, εκτός αν ληφθούν άμεσα, ειδικά και στοχευμένα μέτρα, που θα στηρίζουν την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε, ότι είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ειδικού προγράμματος ενίσχυσης του τοπικού επιχειρείν. Το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το αντίστοιχο πρόγραμμα, που υλοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το προηγούμενο χρονικό διάστημα και να περιλαμβάνει επιχορήγηση, για την κάλυψη κεφαλαίου κίνησης και λοιπών υποχρεώσεων των βοιωτικών επιχειρήσεων. Οι πόροι για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος θα μπορούσαν να αναζητηθούν είτε από εθνικούς πόρους, είτε από τομεακά ή περιφερειακά προγράμματα.

Τέλος, θεωρούμε επιβεβλημένο να ενώσουμε την φωνή μας με τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας, που ζητούν «κούρεμα» των χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες και όχι  απλή παράταση των υποχρεώσεών τους στο μέλλον, καθώς αυτές όχι μόνο δεν πρόκειται να απομειωθούν, αλλά θα αυξάνονται συνεχώς εν μέσω της  μεγάλης ύφεσης  που διανύουμε.

Επίσης, είναι απαραίτητη η παρέμβαση της Πολιτείας προς τις εμπορικές τράπεζες για ουσιαστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια, που καταβάλει σύσσωμη η επιχειρηματική κοινότητα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές  επιπτώσεις της πανδημίας.

Το Επιμελητηριο Βοιωτίας είναι στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση και συνεργασία.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Παναγιώτης Αγνιάδης»

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Mέσω τηλεδιάσκεψης, η διαδικτυακή κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας

Τρ Ιαν 26 , 2021
Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, μέσω τηλεδιάσκεψης, η διαδικτυακή κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.  Την Εκδήλωση κοπής πίτας του ΣΒΣΕ τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τα μέλη του ΔΣ και τους εκπροσώπους των εταιρειών μελών μας, οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας Υπουργός Οικονομικών, […]