Σάρωμα των «μικρών» και στην Ενέργεια: Λουκέτο στις Ενεργειακές Κοινότητες και τα μεγάλα συμφέροντα τρίβουν τα χέρια τους!

Η βουλευτής Γιώτα Πούλου κατέθεσε ως Αναφορά στη  την Ανακοίνωση των οργανώσεων REScoop.eu,  Greenpeace, WWF Ελλάς και Electra Energy, όπου καταγγέλλεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ως υπεύθυνη για την διάλυση των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Η κα Πούλου αναφέρει ότι από την πανδημία λουκέτων σε κάθε είδους μικρές επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες, δεν γλυτώνουν ούτε οι Ενεργειακές Κοινότητες, που σχεδιάστηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να φέρουν τις μικρές τοπικές κοινότητες, κυρίως τις αγροτικές, και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ενεργειακή αγορά και να ενισχύσουν το εισόδημά τους. 

Με αποκλειστική ευθύνη του κ. Χατζηδάκη και του «περιβαλλοντοκτόνου» νόμου που νομοθέτησε πριν αλλάξει Υπουργείο, προβλέπεται ότι από 1/1/2022 οι Ενεργειακές Κοινότητες ουσιαστικά θα εκλείψουν, αφού καταργείται κάθε διαχωρισμόςμεταξύ Ενεργειακών Κοινοτήτων και ιδιωτών επενδυτών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τους ανταγωνίζονται σε μειοδοτικές προσφορές για την εξασφάλιση ενίσχυσης για έργα ΑΠΕ.

Οι κοινότητες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα έχουν πλέον κανένα κίνητρο για τη δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων και επομένως η Ενέργεια θα περάσει 100% στα χέρια λίγων μεγάλων συμφερόντων.    

Μετά το λιανεμπόριο και την εστίαση, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σαρώνει τους «μικρούς» και στον τομέα της Ενέργειας…

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Πριν η πολιτική της Κυβέρνησης πτωχεύσει την ίδια τη ΛΑΡΚΟ. «Πτώχευσε» η επιχειρηματολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Σα Φεβ 6 , 2021
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Η ΛΑΡΚΟ, από «ένα βαρέλι δίχως πάτο». Από μία «προβληματική επιχείρηση που μπαίνει μέσα κάθε μήνα».Από «μία επιχείρηση που χρωστά 350 εκατομμύρια στη ΔΕΗ και εκκρεμεί  ένα πρόστιμο 136 εκατομμυρίων ευρώ κρατικών ενισχύσεων». Από «μία επιχείρηση που «οι βολεμένοι, κακομαθημένοι και καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι την έφεραν στην αδιέξοδο», τώρα, όλα «τα χρέη» σβήνουν και «έχει προοπτική ανάπτυξης».  Οι έξι […]