Καθημερινά τεστ και απολυμάνσεις ζητάει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς επισημαίνει πως λόγω της έξαρσης της πανδημίας, συνδυαστικά με την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων στην Ελλάδα, απαιτούνται συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις για την προστασία των εργαζομένων, όπως τα καθημερινά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και τα προγράμματα απολυμάνσεων στους εργασιακούς δημοτικούς χώρους.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

«Σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων και δημόσιων τοποθετήσεων του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι στην περίοδο αυτή που διανύουμε, όπως καλά γνωρίζουν όλοι, ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να υπάρχει στην κοινότητα και μάλιστα ο κίνδυνος όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά αντίθετα – όπως φαίνεται από τα επιστημονικά επιδημιολογικά δεδομένα – είναι σε έξαρση και μάλιστα νέες μεταλλάξεις του ιού εμφανίζονται και στη χώρα μας. Επειδή πέρα από την ατομική ευθύνη για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία που βιώνουμε όλοι, χρειάζονται συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις, απαιτούμε:

1) Υποχρεωτική εφαρμογή καθημερινών τεστ με ευθύνη των δημοτικών αρχών και για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους μόνιμους ή συμβασιούχους. Προληπτικές εξετάσεις και διενέργεια υποχρεωτικά μοριακού τεστ για τον κορωνοϊό (COVID-19), με προτεραιότητα τους εργαζόμενους με επαγγελματική έκθεση στον ιό (ενδεικτικά: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΕΠ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΟΥ).

2) Ενίσχυση των καθημερινών προγραμμάτων καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων. Απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

3) Να υπάρχει μόνο το απαραίτητο για τη λειτουργία των υπηρεσιών προσωπικό, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός (στο σημείο αυτό να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, εξασφαλίζοντας την αναγκαία αυτή συνθήκη).

4) Να εξασφαλισθούν τα κατάλληλα και απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους και να παρθούν πρόσθετα συλλογικά οργανωτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

Τα ανωτέρω μέτρα είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένα ώστε να περάσει το μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η υγεία και η ανθρώπινη ζωή αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα όλων μας και θα την προφυλάξουμε έγκαιρα και με τον κατάλληλο τρόπο, χωρίς να δημιουργούνται φαινόμενα φόβου και πανικού τόσο στους εργαζόμενους όσο και στις τοπικές κοινωνίες.»

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Το Ε.Κ Θήβας καταγγέλει το κλείσιμο της Pipelife στη Θήβα

Τρ Φεβ 9 , 2021
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλλει την εταιρεία PIPE LIFE, η οποία αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση ή διαβούλευση με το σωματείο των εργαζομένων ανακοίνωσε την Δευτέρα 8-2-2021 το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θήβα στις 31-3-2021.  Μετά από 25 περίπου χρόνια λειτουργίας και έχοντας γίνει πολλές θυσίες από τους εργαζόμενους, η εταιρεία φέρεται […]