«Να καταβληθεί άμεσα η έκτακτη ενίσχυση στα ΚΤΕΛ»

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών, την οποία υπογράφουν και άλλοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ζητά την άμεση καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης στα ΚΤΕΛ.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι τον Ιούλιο του 2020 έχει ψηφιστεί διάταξη σύμφωνα με την οποία χορηγείται έκτακτη ενίσχυση , η οποία λαμβάνει την μορφή χρηματικού ποσού, χορηγείται τουλάχιστον για το διάστημα από την έκδοση της υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 37992 ΚΥΑ και μέχρι την πλήρη άρση των περιορισμών που αφορά στην κάλυψη των θέσεων των μεταφερόμενων επιβατών, στα ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. και έχει εκδοθεί και η σχετική ΚΥΑ.

Τονίζει επίσης ότι η συγκεκριμένη έκτακτη επιδότηση, παρόλο που υφίσταται από  τέλη Ιουλίου και η σχετική υπουργική απόφαση έχει εκδοθεί 30 Δεκεμβρίου 2020, δεν έχει ακόμα καταβληθεί, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η εκτέλεση δρομολογίων, ιδιαίτερα στα χωριά και ένεκα τούτου, να εξυπηρετούνται οι πολίτες, οι οποίο δυσφορούν και εύλογα διαμαρτύρονται. 

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να δικαιολογήσουν γιατί δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί η ως άνω νομοθετική πρόβλεψη και να προβούν άμεσα στην καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης στα ΚΤΕΛ και  Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.. 

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Ανακοινώσεις των Δήμων της Βοιωτίας για την λειτουργία των σχολείων

Κυ Φεβ 14 , 2021
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝΚΛΕΙΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ–ΔΗΜΟΤΙΚΑ,ΓΥΜΝΑΣΙΑ -ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ-ΒΡΕΦΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ–ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-2-2021.Με απόφαση του Δημάρχου κου Ντασιώτη Γεωργίου, η οποία έλαβε υπόψη της:τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες,που αναμένεται να επιδεινωθούν.Τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντωνΤη Δευτέρα,15-2-2021,δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου […]