Κινητοποίηση για την ενίσχυση του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, απαίτησαν με τη σημερινή απεργιακή τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είχε κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη, ενώ η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία πανελλαδική στάση εργασίας.

Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, οι εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτές, πραγματοποιήσαν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ιδρύματος.

Με 200 κενές θέσεις, βάσει του οργανογράμματος, περιορισμούς στα τακτικά χειρουργεία και στη λειτουργία τακτικών και απογευματινών ιατρείων,  λειτουργία της κλινικής covid και του εμβολιαστικού κέντρου, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο λειτουργεί πλέον ως μίας νόσου και υποστελεχωμένο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των λοιπών ασθενών.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα:

 • Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες και με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Στελέχωση των νοσοκομείων που έκλεισαν με τα μνημόνια και αξιοποίησή τους για νοσηλεία ασθενών με Covid-19.
 • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.
 • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν το Εργατικό κέντρο Λιβαδειάς, το Ν.Τ Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ, συνταξιουχικά σωματεία, το σωματείο της ΔΕΥΑΛ, ο Αγροτικός σύλλογος Λιβαδειάς και εκπρόσωπος της βουλευτού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτας Πούλου.

Τη στήριξη τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, κάνοντας αποδεκτό επί της ουσίας το ψήφισμα που κατάθεσε, στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το ψήφισμα ανέφερε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων,

Αναγνωρίζοντας την υπερπροσπάθεια των υγειονομικών την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τα 24ωρα που καλύπτουν στο προσκεφάλι του κάθε αρρώστου χωρίς να αγκωμαχούν.

Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους και κυρίως στο ύψος των περιστάσεων, διεκδικώντας μαζί τους την ικανοποίηση των δίκαιων και ώριμων αιτημάτων τους.

Δηλώνουμε με ομόφωνη απόφασή μας την αμέριστη στήριξή μας στην Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίησή τους την Τρίτη 23-2-2021, στην οποία  γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας διεκδικούν τα αυτονόητα:

 • Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
 • Επαρκή μέσα προστασίας.
 • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό και εξοπλισμό, για να σταματήσει η μετατροπή τους σε νοσοκομεία “μιας νόσου”, για να μπει ένα τέλος στην διαρκή υποστελέχωσή τους που διογκώνει τις ελλείψεις, τις ανάγκες και απεμπολεί την κρατική ευθύνη για τη δημόσια υγεία.

Ειδικά στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους, καθώς στόχο έχουν την απαραίτητη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, ως βασική προϋπόθεση για την ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου που υπηρετούν και των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες.

Share...
 • 2
 •  

nea

Next Post

«H Κυβέρνηση αρνείται την ένταξη αγροτών σε ρύθμιση 120 δόσεων στον ΕΦΚΑ. Πρόσχημα η επίκληση καλλιέργειας «κουλτούρας μη πληρωμής»

Τε Φεβ 24 , 2021
Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη συζήτησηεπίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ανέδειξε στην Βουλή την ανάγκη παροχής δεύτερης ευκαιρίας για απωλεσθείσες ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Επεσήμανε ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία στη χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και […]