Ξεκίνησε η κατασκευή της γέφυρας στην Κεντρική διώρυγα της Κωπαϊδας

Σε συνέχεια του έργου «Βελτίωση Πρόσβασης οδού Γεωργικών και Κτηνοτροφικών υποδομών Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων», που κατασκευάζεται από το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπ. Εσωτερικών, ξεκίνησε η κατασκευή της Γέφυρας στην Κεντρική Διώρυγα της Κωπαϊδας.

        Το έργο συμπεριλαμβάνει το τμήμα της αγροτικής οδού, μετά τη γέφυρα του Κηφισού, που ολοκληρώθηκε, όπως επίσης και τη Γέφυρα- έξοδο  της Κοινότητας Πέτρας προς την Εσωτερική διώρυγα ,που ακολουθεί αμέσως μετά και είναι προϋπολογισμού μελέτης 864.361,05 Ευρώ.      

         Ο Δήμαρχος κος Γ. Ντασιώτης κατά την επίσκεψή του, με τους επιβλέποντες, στο έργο  δήλωσε: « Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας, με άμεσο αποτέλεσμα, γιατί εξυπηρετεί όλη την οικονομική ζωή της πεδιάδας και προσφέρει μεγάλη ασφάλεια στους διερχόμενους. Στον  άξονα Αλίαρτος-Στροβίκι που βρίσκεται και ο κατεστραμμένος δρόμος που ανακατασκευάσαμε, αλλά και η συγκεκριμένη γέφυρα που σήμερα γκρεμίσαμε, έχουμε θρηνήσει πάρα πολλά θύματα, ενώ παράλληλα η δυσχερής κυκλοφορία του δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της περιοχής. Παρόμοια περίπτωση είναι και η γέφυρα της Πέτρας στην Εσωτερική. 

Σε συνδυασμό με σοβαρές παρεμβάσεις που, στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια, κάνει και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, από το δικό της προϋπολογισμό, νομίζω ότι στην Κωπαϊδα  κάτι σημαντικό συμβαίνει.»    

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Κορονοϊός: 2.301 κρούσματα, 452 διασωληνωμένοι, 41 θάνατοι

Σα Μαρ 6 , 2021
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 2.301, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 203.978 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51,7% άνδρες. Με βάση τα […]